Niet één traject is hetzelfde.
Bij ons wordt met veel
aandacht en tot in detail
afgestemd
op wat iemand
nodig heeft.

Voor wie

Brainproof biedt ondersteuning bij herstel van een aantal breingerelateerde aandoeningen. We hebben drie specifieke doelgroepen: mensen met postcommotioneel syndroom (PCS, niet aangeboren hersenletsel), mensen met post-COVID-syndroom (langdurige klachten na corona, voorheen long COVID) en mensen met blijvende klachten na het PE/HELLP-syndroom.

Symptomen/klachten

Deze drie doelgroepen hebben de symptomen van de aandoeningen als gemene deler. Zowel bij PCS, post-COVID-syndroom als PE/HELLP-syndroom hebben mensen last van onder andere vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, hersenmist (watten in het hoofd), visuele problemen, moeite met concentreren, vergeetachtigheid, pijn in nek en schouders, overgevoeligheid voor prikkels als licht en geluid, slaapproblemen en emotionele instabiliteit. Bij mensen met post-COVID-syndroom geldt dat ze hiernaast ook last kunnen hebben van kortademigheid. Al deze klachten zorgen ervoor dat iemand moeite krijgt met werken, studeren en het onderhouden van sociale contacten, met als gevolg dat hun wereld steeds kleiner wordt.

Ondanks dat er steeds meer bekendheid ontstaat rondom PCS, post-COVID-syndroom en de gevolgen van het PE/HELLP-syndroom zijn veel (huis)artsen, fysiotherapeuten en andere (reguliere) medici onvoldoende op de hoogte over de behandeling (of zelfs het bestaan) ervan. Dit zorgt ervoor dat de mensen in onze doelgroepen vaak lang aan het zoeken zijn, zelf, naar waar ze terecht kunnen met hun klachten. Dit wordt meestal ervaren als een eenzame zoektocht. Vaak komt iemand terecht in de reguliere revalidatie, waar je hulp krijgt in het leren omgaan met en acceptatie van de aandoening. De behandeling is hierbij niet gericht op verbetering/genezing.

R.E.S.E.T.-traject

Bij Brainproof weten we uit ervaring dat verbetering van de klachten en genezing wel degelijk mogelijk is. Wij kunnen je hierbij helpen met ons R.E.S.E.T.-traject. In dit traject van twintig weken van intensieve behandeling (waaronder één week intern) gaan we, in plaats van accepteren, activeren om de beschadigde hersenstructuren en -verbindingen te herstellen. Tevens gaan we aan de slag met de veerkracht en flexibiliteit van je autonome zenuwstelsel om je brein en lichaam weer in balans te brengen. Hierna monitoren we je tot een jaar na aanvang van het traject om je, indien nodig, snel de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Regelmatig krijgen we een hulpvraag van mensen met burn-out of een andere aandoening waarvan de symptomen overeenkomen met de symptomen van NAH, post-COVID-syndroom en de gevolgen van PE/HELLP-syndroom. We snappen goed waarom we hiervoor benaderd worden. We hebben echter gekozen om ons toe te leggen op de hierboven genoemde doelgroepen. Dat geeft ons de mogelijkheid om specialist te zijn (en te blijven) en te focussen op het integreren van steeds nieuwe kennis in onze behandelmethode. Hierdoor kunnen we onze cliënten de best mogelijke behandeling bieden.

Scroll naar boven