Ervaringen

Brainproof heeft de afgelopen jaren vele mensen begeleid op hun weg naar herstel en opbouw bij postcommotioneel syndroom, PE/HELLP-syndroom en post-COVID-syndroom. Hier lees je ervaringen van mensen die bij ons een traject hebben gevolgd.

Corine

Ik ben van overleven naar leven gegaan

Nadat ik eind 2022 een volledig C.M.T.-traject heb gedaan bij Brainproof waarin ik grote herstelstappen heb gezet, ben ik uiteindelijk op een soort plateau beland. Dat heeft me doen besluiten om een jaar later een boostertraject te gaan doen. Ik wist zeker dat dat me weer even een zetje vooruit zou gaan geven.

Waarom ik terugkwam?
Ik voel me bij Brainproof gezien en gehoord als mens, niet als (post-COVID) patiënt. Het is werken met en voor jezelf, je eigen brein en lijf. Ik heb zoveel geleerd over het brein en zenuwstelsel. De complexiteit ervan, maar ook dat je er zelf invloed op kunt hebben. De mix van lichaamswerk, verschillende ademhalingstechnieken, gecontroleerde inspanning en uitdaging en vervolgens weer ontspannen en tot rust komen, laat zien en vooral ervaren dat alles samenhangt. Vooral het écht leren voelen wat er in mijn lijf gebeurt bij inspanning en ontspanning heeft mij vooruit geholpen. Beter voelen, is beter signalen oppikken en vervolgens beter kunnen handelen. Daar heb ik nu een grote toolbox voor vol oefeningen voor activatie, regulatie en herstel die ik in kan zetten om een zo fijn mogelijke dag te hebben. Ik ben van overleven naar leven gegaan. Niet al mijn problemen zijn weg, maar ik heb veel meer (be)grip nu. Ik zit veel beter in mijn lijf en voel beter wat ik wanneer nodig heb en wat ik kan doen! Dat is echt dankzij de kennis en kunde en persoonlijke begeleiding van team Brainproof! Daarnaast vraagt het veel overgave, reflectie en discipline van jezelf, maar trust me: het is het waard!

Karin

Ik kan weer hele dagen werken!

Het R.E.S.E.T.-traject bij Brainproof heeft erg veel voor mij betekend. Bij de start van het traject was ik al redelijk ver in mijn herstel van het PE/HELLP-syndroom. Ik werkte alweer halve dagen, maar bleef last houden van restverschijnselen: vermoeidheid, gevoelig voor prikkels, wollig hoofd. Ik merkte dat er geen vooruitgang meer was en dat kon en wilde ik niet accepteren. De behandeling bij Brainproof heeft ervoor gezorgd dat ik weer hele dagen kan werken! Het was precies wat ik nog nodig had om verder te herstellen. Ik gun dit iedereen!

Maarten

Ik heb veel geleerd over wat er in mijn hoofd aan de hand was

Ronald en Sven zijn twee gepassioneerde, vakbekwame, professionele mannen die in Jip en Janneke taal uitleggen waar je klachten door ontstaan en hoe je dat kan verminderen en/of kan oplossen. Ik vond het erg prettig om meer te leren over wat er in mijn hoofd aan de hand was na mijn hersenschudding (PCS) en vanuit daar met oefeningen aan de slag te gaan. Het nazorgtraject vond ik ook van grote waarde, het zorgde ervoor dat ik de discipline kon behouden om vol te blijven houden op de momenten dat ik er wat minder zin in had. Daarbij leer je op die momenten ook nog een hoop nieuwe dingen en kan je een stuk de verdieping in over waarom je op sommige punten vastloopt.

Colinda

De geleerde handvatten zijn onmisbaar in mijn dagelijks leven

Na mijn eerste besmetting met corona in 2021 dacht ik, oh dat valt mee. Ik was helemaal niet zo ziek. In de weken erna volgde een enorme energiedip, keelpijn, veel hoesten, hartkloppingen, hoge ademhaling enzovoort. Ik volgde mijn overlevingsstrategie: gewoon doorgaan en sleepte mezelf echt door de dag heen. Na weken van strugglen heb ik toch maar een bezoek gebracht aan de huisarts en die zei dat ik long COVID had. Er was hier nog weinig over bekend en hoe herstel je dan. Na een 2e besmetting ging het licht echt uit. Ik voelde me alleen, functioneerde niet meer, maar de wereld om mij heen ging gewoon door. Wat nu? Het enige wat ik wilde was beter worden.

Een vriendin tipte mij Brainproof en zo kwam Ronald op mijn pad. Bij Brainproof heb ik een uiterst waardevol, intensief en verhelderend hersteltraject doorlopen. Dankzij de begeleiding van Ronald en zijn team leerde ik mijn autonome zenuwstelsel resetten, effectieve ademhalingstechnieken toepassen en kreeg ik inzichten om overprikkeling te verminderen en mijn grenzen beter te bewaken. Ik ben er weer voor 80%. Al blijft het leven blijft soms een uitdaging. De handvatten die ik bij Brainproof heb gekregen, zijn onmisbaar in mijn dagelijks leven geworden. Ik ben Ronald en zijn team dankbaar voor hun begeleiding, steun, en voor het bieden van een lichtpunt tijdens één van de meest uitdagende periodes in mijn leven. Voor iedereen die worstelt met de nasleep van long COVID of een andere aandoening: het traject bij Brainproof kan ik van harte aanbevelen.

Kenneth

Niets te veel en niets te weinig, maar precies dat wat nodig is

Wat een fijn team en vakbekwame mensen. Na mijn hersenschudding (PCS) heb ik aanhoudende klachten overgehouden. Vanaf het allereerste contact werd er professioneel gecommuniceerd en stond warmte en menselijkheid voorop. De huiselijke sfeer, het persoonlijke contact, de grote kennis en kunde maken dit traject uniek en aan te raden voor iedereen met symptomen en uitvalsverschijnselen. De voorbereidingen voor de R.E.S.E.T.-week zijn gedegen, helder en goed uitvoerbaar en de begeleiding is op maat. Niets te veel en niets te weinig, maar precies dat wat nodig is. De R.E.S.E.T.-week is eigenlijk de start, want nu begint het pas. Met het revalidatieplan en de tweewekelijkse begeleiding worden mijn symptomen aangepakt en bestreden. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om op deze manier geholpen te kunnen worden.

Silvia

Ik voelde me direct vertrouwd en in goede handen!

Superfijn contact en oog voor mijn klachten door post-COVID-syndroom en voor mij als persoon. Ik voelde me gezien en geaccepteerd, geen oordelen. Ik voelde me direct vertrouwd en in goede handen! Wat was het een mooie en intense week waarin ik goed opgevangen en begeleid werd door de meest kundige mensen die ik ken… het was een week met een lach en een traan, een rollercoaster aan gevoelens, maar wat was het fantastisch! Nu op naar een mooie weg van herstel!

Frank

Wat een kennis en expertise!

Voor mijn gevolgen van hersenschudding (PCS) heb ik eindelijk een adres gevonden dat echt holistisch kijkt en weet wat ze (moeten) doen. Ze weten wat je nodig hebt op basis van een goede intake, goed onderzoek en goede persoonlijke begeleiding en therapie, met voor mij direct resultaat. Wat een kennis en expertise! Een goed traject en maatprogramma met follow up. Ik zeg: DOEN!! Ik ben nog geen beter adres tegengekomen in Nederland voor hulp bij PCS-klachten.

Puck

15 jaar lang pijn gehad en poef! Weg...

Ik ben erg tevreden over de behandelingen die ik heb ondergaan na mijn hersenschudding (PCS). Oprechte aandacht en respectvol. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten en had zeker niet verwacht dat ik na 1 behandeling van mijn nekpijn af zou zijn, 15 jaar lang pijn gehad en poef! Weg… Onwerkelijk maar heeeel erg fijn. Ik ga nog even door met dit traject maar ik kan dit 100% aanraden. Geen andere fysiotherapeut, psycholoog, masseur etc. heeft mij de afgelopen jaren zo goed kunnen helpen. Ik heb altijd gezegd dat het meeste van de problemen in mijn lichaam zaten en niet tussen mijn oren. Deze behandeling bewijst dat nog maar eens. Onwijs dankbaar.

Anniek

Ik ben misschien wel een betere versie van de ‘oude’

Deze review is belangrijk omdat ik aan jullie en anderen wil laten weten dat ik ongelofelijk veel aan mijn ervaring bij Brainproof heb gehad. Voor mij ging het om een sterk verstoorde prikkelverwerking, cognitieve klachten, moeheid, hoofdpijn na een bevalling met acute PE/HELLP-syndroom en eclamptische insulten. Een jaar moest ik het geven werd gezegd in het ziekenhuis... Zelfs na twee jaar waren de klachten nog dagelijks merkbaar voor mij. Moest ik dit accepteren??

Ontzettend dankbaar ben ik dat ik via via op het spoor ben gekomen van het bestaan van Brainproof. Ik geloof zelf bijna nog niet wat een omkeer in gevoel, prikkelverwerking en dus in leven dit voor mij heeft betekend. Ik kon bijna niet geloven dat het gevoel dat ik had na de R.E.S.E.T.-week had blijvend zou zijn. Dat ik ook zonder dagelijks te oefenen en zonder elke dag aan bewustwording te hoeven werken nog steeds de effecten zou blijven merken.

De bewustwording zit blijkbaar in een heel klein hoekje en als je dit hoekje met wat hulp en knokken eindelijk weet te vinden, dan opent het een nieuwe wereld! Ik kan deze wereld weer soort van 'handelen' en daar wil ik Ronald in het bijzonder heel erg voor bedanken! Ik durf eindelijk weer te zeggen dat ik weer de oude ben, of misschien zelfs wel een betere versie van die 'oude'.

A.V.

Van leven naar overleven

Voor veel mensen is Corona een griepje. Voor mij helaas niet. Twee jaar terug werd ik besmet met het Corona virus met een ernstig post-Covid verloop tot gevolg. Een volledige ontregeling van het autonoom zenuwstelstel: zware darmklachten, forse overprikkeling voor geluid, licht, drukte en cognitieve problemen. Na een jaar aan huis gekluisterd te zijn, was er nog nauwelijks herstel.

Via een vriendin was ik op de hoogte van Brainproof, waar zij met vergelijkbare klachten, met succes een traject heeft gevolgd. Het was voor mij een drempel om mij aan te melden bij Brainproof: hoe kon ik met zo’n lage belastbaarheid, in staat zijn om een programma te volgen zonder zware ontregelingen te krijgen… Gelukkig heb ik de stap durven maken.

Vanaf de eerste behandeling merkte ik dat mijn lichaam in herstel kwam. Een programma volledig op maat, geen klacht of angst was onbekend bij het team van Brainproof. Ik kreeg tools aangereikt om met ontregelingen om te gaan waardoor ik weer controle over mijn lijf kreeg. Ronald en Sven creëerden een veilige omgeving waarin mijn herstel en vertrouwen konden groeien. Traag maar gestaag vordert mijn herstel. Ik ben weer aan het leven i.p.v. overleven. Ik ben tot op de dag van vandaag dankbaar en voel mij bevoorrecht dat ik dit programma heb mogen en kunnen volgen.

Scroll naar boven